Leren delegeren

DOOR: Remke Annema | 03-01-2017

In 2016 zijn we met ons team gegroeid van 6FTE naar 15FTE. Mooi.

Maar niets is zo spannend als groeien met het bedrijf waar je (deels) leiding aan geeft; want je zal moeten loslaten… Dat leerde ik tijdens de webinar (http://delegeren.nl/tl/webinar/) van Taco Oosterkamp. Een sessie van 1,5 uur waarin 20 delegeer tips met mij worden gedeeld.

Delegeren is niet iets dat we als leidinggevenden gemakkelijk doen, ik in ieder geval niet. Maar om je leiderschap te kunnen verbeteren is delegeren noodzakelijk. Groot voordeel: je betrekt je team meer bij je werkzaamheden, je houd meer tijd over om het bedrijf verder te laten groeien.

De tip die mij het meest aansprak is misschien een open deur en toch mijn grootste inzicht: Zorgen dat het werk goed loopt, is het werk van je team. Zorgen dat het team goed loopt is jouw taak.

Opdrachtgevers kloppen bij mij aan met een nieuw project of een nieuw idee. Samen met hen en met een creatief ga ik dan aan de slag om een concept te maken. Het gaat dan eigenlijk vanzelf om ook al wat productiezaken op te pakken, terwijl het eigenlijk niet mijn taak is.

Bij alles wat ik doe probeer ik mezelf nu af te vragen of ik me hier wel mee moet bemoeien of het moet overlaten aan het team. Op die manier probeer ik tijd vrij te maken voor de zaken waar ik de meeste waarde kan toevoegen.

Mooi voornemen voor 2017 😉