Inspiratie tijdens de vrijdagmiddagborrel

DOOR: Ruben Bakker | 10-10-2016

‘Ruben, hoe is het? Heb jij tijd voor een regieklus de komende weken? We hebben een mooie opdracht van Rijkswaterstaat. Vier interviews, vier locaties: weinig tijd. Bel me even terug als je dit hoort. Groet, Dirk- Studio Bilder.’

De volgende dag zit ik op het kantoor aan de Gouvernestraat om te brainstormen over het project Koers 2020. Wat een positieve vibe hangt er in het kantoor! Ik merk direct de passie voor beeld en sterke verhalen. Tijdens de vrijdagmiddagborrel op het dakterras gaat het bijvoorbeeld al snel over sterke filmscènes, montage- en regietrucjes. Spontaan wordt er een lijst  samengesteld met films die elke filmmaker gezien moet hebben, gewoon ter inspiratie. Een greep uit de selectie: Requiem for a dream, Ex Drummer, Her, Abre Los Ojos, The Wrestler, Lola Rennt, Y Tu Mamá También, Le petit Nicolas, Twelve Monkeys, Kids, The Usual Suspect, Trainspotting.

Het moge duidelijk zijn: Studio Bilder houdt van sterke visuele producties. Het doel is dan ook om mooie plaatjes te schieten voor Koers2020, maar wel met een duidelijk inhoudelijk verhaal. Alleen een interview op beeld is namelijk ook zo saai.  De inhoud is in deze productie bepalend, maar de sfeerbeelden, ondersteunende  archiefbeelden en graphics maken de video’s af.

Het belangrijkste ingrediënt van deze productie zijn de mensen die er aan werkten. Enthousiaste collega’s die houden van sterke verhalen, filmische beelden, kleurrijk sounddesign, heldere graphics  en strakke montages. Door elkaar te inspireren met filmklassiekers tijdens de borrel, te motiveren op lange draaidagen en scherp te houden tijdens de montage ontstond een ijzeren samenwerking. En laat Koers2020 toevallig ook net over samenwerken gaan. 

Bekijk hier de video’s.

Crew:

Redactie & regie: Ruben Bakker
Camera: Lawrence Lee Kalkman
Sounddesign: Henk-Jelle de Groot
Montage: Samantha Groesbeek/Bram van der Giessen/Lionel Clarijs
Graphics: Joost Kraan