Havenbedrijf Rotterdam laat duurzaamheid zien

Sustainable Ports Attracts Smart Brands: Tesla

Opdrachtgever:
Havenbedrijf Rotterdam
Productie:
(Innovatie) Film, co-creatie
Doelgroep:
Innovatief publiek
Regisseur:
Charlotte Meijer

De Rotterdamse haven heeft de ambitie om de meest duurzame haven ter wereld te zijn. Onder duurzaamheid verstaan zij de vergroening van de industrie en logistiek daarbij moet de kwaliteit van de leefomgeving omhoog. Innovatie speelt een grote rol om de CO2 footprint zo klein mogelijk te houden.

Een bedrijf dat handig gebruik maakt van de logistieke mogelijkheden van Port of Rotterdam en ook een duurzame missie heeft, is autofabrikant Tesla. De organisatie transporteert haar elektrische sportwagens zo duurzaam mogelijk van Amerika naar hun eindbestemming Tilburg waar de auto’s in elkaar worden gezet.

Studio Bilder kreeg de opdracht deze duurzame route in beeld te brengen. De uitdaging was om dit verhaal op een aansprekende, sexy en inspirerende manier te laten zien tegen het decor van de Rotterdamse haven.

IMG_3054

Met de video wil Havenbedrijf Rotterdam verladers en logistieke dienstverleners inzicht geven in de logistieke opties en de voordelen van een duurzaam Rotterdam.

Havenbedrijf Rotterdam en Studio Bilder werken nauw samen in verschillende projecten. Zo maakt Studio Bilder alle content voor het grootste indoor LED-scherm in Europa waarop alleen maar haven gerelateerde films te zien zijn.